A+ R A-

Localitate

Mă mândresc cu comuna mea!

GALERIE FOTO DIN COMUNA GRĂDINA

Grădina este o aşezare al cărei nume se potriveşte de minune cu trupul şi sufletul ei. Se află pe şoseaua Constanţa – Tulcea şi cuprinde încă două sate la fel de frumoase: Cheia şi Casian. Ca să ajungi la Grădina, treci negreşit prin zona magică a Cheilor Dobrogei, spectaculoasă formă de relief, sculptată de vremuri în calcar jurasic. Locul este cunoscut de arheologi şi călători interesaţi de vestitele peşteri „La izvor“ şi „La Adam“, care ar fi fost primele adăposturi umane.

Intrarea în comună, în civilizaţie deci, se face prin regatul naturii, de o frumuseţe care îţi taie respiraţia. Intri în sat cu o stare de uimire, recunoştinţă şi smerenie mistică. Te aştepţi ca realitatea satului românesc de astăzi să te doară, să primeşti în ochi biletul de ieşire din Rai pentru că – nu-i aşa? – la ce să te aştepţi de la o comună care, până la 1 ianuarie 2005, a aparţinut de o altă surată, localitatea Târguşor, acolo unde ajungeau toate fondurile, unde se stabileau priorităţile în privinţa dezvoltării rurale?

Bun este faptul că legătura între priveliştea unică, peisajul tulburător de la Cheile Dobrogei şi comuna Grădina se face lin, nesupărător pentru iubitorii de călătorii spirituale, pentru orăşenii care caută pacea, blândeţea, curăţenia locurilor şi a oamenilor.

Grădina a rămas o aşezare arhaică, un loc unde oamenii cred că a trăi înseamnă să ai rădăcinile înfipte bine în pământ şi să nu muţi albia râurilor. „Norocul“ acesta poate fi sporit, poate fi şansa, asul din mânecă al actualei administraţii locale, care poate exploata la maximum potenţialul turistic al zonei. Iată o şansă pentru locuitorii comunei Grădina, care nu le poate fi refuzată!

Primăria, Consiliul local au în vedere sprijinirea activităţii echipelor de arheologi care au identificat multe monumente arheologice. Se intenţionează scoaterea la licitaţie a unor terenuri pentru cetăţenii care doresc să îşi construiască locuinţe de vacanţă în aproprierea Cheilor Dobrogei, să ofere, concomitent cu protecţia mediului, a monumentelor naturale, şi şansa de a dezvolta zona, de a-i contura profilul turistic.

SONDAJ

Care credeţi că sunt priorităţile comunei Grădina?